Turnaj ve streetbalu 2008

Již tradiční 7. ročník turnaje ve streetbalu se konal tentokrát netradičně poprvé na nově zbudovaném hřišti u ZŠ Pastviny v Komíně. Chladné nedělní ráno vítalo streetbalové nadšence a zima způsobila, že první zápasy byly ve znamení zmrzlých a ztuhlých prstů, kdy každá přihrávka bolí. Naštěstí s přibývajícími zápasy přibývalo i slunce, takže byla hra veselejší a uvolněnější. Náladu pozvedlo rovněž malé občerstvení, které každý účastník obdržel.

Turnaj se odehrával na dvou hřištích současně, ve dvou tabulkách po pěti, kdy v základní skupině sehrálo každé družstvo čtyři zápasy. Poté následovala utkání o páté až desáté místo, semifinále a finále. Atmosféra byla vypjatá a přestože se na hřišti utkávaly týmy nejrůznějšího složení a věku, všechny zápasy byly statečně dobojovány až do konce.

Silné zastoupení zde předvedlo Biskupské gymnázium, které vyslalo čtyři zástupce z řad profesorů, jeden tým studentů a jeden absolventů. Tento tým, vedený profesorem Papouškem a nazvaný Romeo a Julie, nakonec zaslouženě po nervydrásajícím finále porazil místní skupinu profíků s názvem "a něco navíc," kteří se tudíž museli spokojit se stříbrnými medailemi. Bronz vybojovali studenti septimy z téže školy.

Našli bychom zde ryze dívčí tým, který neodradilo ani zranění jedné z aktérek v samotném začátku klání. Ozdobou bylo rodinné družstvo Krumpi team a milým překvapením se stala účast anglického lektora Alberta Vickeryho, který po boku profesora Vaňka dokázal, že ačkoliv získal ocenění pro nejstaršího účastníka turnaje, svojí technikou, zkušenostmi a smyslem pro kolektivní hru mnohdy překvapí mnohem mladší hráče a zdánlivě schopnější. Zvláštní cenu pro nejmladšího aktéra si odnesla členka rodiny Krumpholcových - Sára, která naopak předvedla, jak se v devíti letech dají chybějící zkušenosti nahradit nadšením a bojovností. Nechyběl zde již tradičně skvělý tým Mr. Henky tentokrát opět v pozměněné sestavě.

Vítězné týmy čekaly kromě čokolád, medailí, trofeje a putovního poháru také věcné ceny, o něž se postarali obchod se zeleninou a ovocem paní Beránkové na Hlavní ulici a zmrzlinář pan Šimek z ulice Svratecké.

Celou akci pořádala Česká tábornická unie Tábornický klub Sokoli ve spolupráci s městskou částí Brno - Komín za podpory statutárního města Brna.

Turnaj se vydařil, takže za rok se snad sejdeme znovu, abychom opět poměřili síly. Díky všem, kteří akci podporovali a ...

Sportu zdar, streetbalu zvláště!


1. Romeo a Julie kap. Zdeněk Papoušek
2. a něco navíc kap. Marek Kovář
3. Bigy team kap. Tomáš Mlejnek
4. Mr. Henky kap. Martina Široká
5. Dream team kap. Honza Bugner
6. Bafini kap. Albert Vickery
7. And 1 kap. Daniel Svoboda
8. Krumpi team kap. Robin Krumpholc
9. KMN team kap. Jan Cimbálník
10. Dračice kap. Míša Čejková

Turnaj pořádala Česká tábornická unie Tábornický klub Sokoli. Akce byla uskutečněna za podpory statutárního města Brna.



Reportáž

Pozvánka

Zpět na hlavní stránku