Turnaj v nohejbalu 2011

V sobotu 14. května 2011 se uskutečnil 8.ročník Turnaje v nohejbalu o trofej TK Sokoli, který již tradičně pořádá každoročně v tomto termínu Česká tábornická unie Tábornický klub Sokoli ve spolupráci s Biskupským gymnáziem Brno, které pro turnaj poskytuje svá hřiště a příslušné zázemí.

Do soutěže se přihlásilo celkem 10 týmů, které byly rozlosovány do dvou základních skupin po 5 účastnících. Zápasy ve skupinách se hrály na 2 sety, systémem každý s každým. První 3 družstva z každé skupiny postupovala do vyřazovacích bojů, vítězové skupin rovnou do semifinále, druzí a třetí se utkali křížovým způsobem (A2 - B3, resp. B2 - A3) k doplnění semifinálové čtveřice. Poté následovaly klasicky semifinálové zápasy, boj o 3. místo a finále

Turnaj byl velmi vydařený, proběhl za ideálního počasí (mírně pršet začalo až 2 hodiny po jeho skončení), mimořádné ocenění si zaslouží jediná dívka mezi účastníky (kapitánka týmu Mucci) a družstvo nejmladších účastníků - Cigimeni.
Zmínil bych snad jen jediný drobný kosmetický kaz. Dát si do názvu týmu označení představitelů politického uskupení, které způsobilo nezměrné utrpení a smrt miliónů lidí v sovětském Rusku (i jinde), to považuji za těžký úlet (mírně řečeno). Věřím, že to bylo pouze z recese, ale i ta by měla mít nějaké hranice. Přitom k vystupování hráčů na hřišti i mimo něj nelze mít výhrady, jejich chování bylo zcela korektní. Pro příští turnaje bych chtěl v tomto směru apelovat na větší soudnost účastníků.
Na závěr velké poděkování pořadateli turnaje, jmenovitě Pavlu Vaňkovi, sponzorům, účastníkům za hladký průběh a všem, kteří svým dílem přispěli k úspěšnému konání akce.

Příští, 9. ročník, se odehraje v sobotu 12.5. 2012.

V Brně 16.5. 2011
P. Onuca

Turnaj pořádala Česká tábornická unie Tábonický klub Sokoli (www.ctujm.cz) ve spolupráci s Biskupským gymnáziem Brno (www.bigy.cz).

Ředitelem turnaje byl vedoucí TK Sokoli a učitel Biskupského gymnázia - Sivák - Mgr. Pavel Vaněk (sivakvanek@seznam.cz).


Výsledné pořadí týmů

1.Vyšší princip
Pavel Klement
2.Brothers and company
Martin Horák
3.Check and Mate
Petr Onuca
4.Got 2bMartin Čerbák
5.Kim a RimKarel Mikula
6.BolševiciDaniel Strava
7.-8.Menševici / MucciPetr Musil / Verča Krchňavá
9.-10.Cigimeni / ProklatěJakub Daněk / Jan Sláma

Ocenění jednotlivců

Nejlepší hráč: Richard MikulaKim a Rim
Nejlepší hráčka: Veronika KrchňaváMucci
Nejmladší účastník: Karel ŠmerdaCigimeni
Nejzkušenější hráč: Petr Onuca Check and Mate
Rodinné týmy: Kim a Rim, Proklatě, Mucci, Brothers and company
Tým fair-play: Proklatě

Výsledková listina

Podrobný přehled odehraných turnajů je k dispozici ZDE.

Sponzoři turnaje

Rotax Jánská 10, Brno
Atex Krkoškova 23, Vážného 3, Brno
Interspar Brno
Tomáš Kočař, jízdní kola Štefánikova 19, Brno

Zpět na hlavní stránku